liddetails

Lisette Monard
Klasse Technische wetenschappen
Lidmaatschap: Lid
Sinds: 2012
Titel: Prof. dr. ir.
Eretitel: barones
Discipline: Natuurwetenschappen
Ingenieurswetenschappen en technologie
Affiliatie: Eresecretaris-generaal van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek
Samenvatting:
Elisabeth Monard is eresecretaris-generaal van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (FWO). Zij was voorzitter (2021-2022) en ondervoorzitter (2023_2024) van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB). Van opleiding is zij burgerlijk scheikundig ingenieur (1973) en doctor in de Toegepaste Wetenschappen (1980). Haar expertise situeert zich in het brede domein van het wetenschaps- en onderzoeksbeleid, met bijzondere aandacht onder voor transparante en objectieve evaluatieprocessen, internationale mobiliteit en samenwerking, onderzoekersloopbaan, gelijke kansenbeleid, wetenschappelijke integriteit en de interactie tussen kunst en wetenschap. In 2018 werd zij gehonoreerd met de titel ere-professor van de Faculteit Ingenieurswetenschappen KU Leuven op voordracht van het departement Chemische Ingenieurstechnieken. Op 17 juli 2023 verleende Z.M. de Koning haar persoonlijk adeldom en de titel van barones.
Activiteiten:
Ondervoorzitter KVAB Lid Klasse Technische Wetenschappen KVAB Voorzitter Reflectiegroep Kunst, Wetenschap en Technologie, KVAB Voorzitter Comité van Toezicht voor de Vlaamse Commissie voor Wetenschappelijke Integriteit Lid Academische Cultureel Forum, KVAB Lid Raad van Bestuur Frans Van Cauwelaert-fonds Voorzitter Schoolbestuur Vrije Basisschool Terbank-Egenhoven Lid Raad van Bestuur Universiteit Derde Leeftijd Leuven vzw
Opleiding:
Burgerlijk Scheikundig Ingenieur, dr. in de Toegepaste Wetenschappen
Prijzen:
Ere-professor van de Faculteit Ingenieurswetenschappen KU Leuven op voordracht van het departement Chemische Ingenieurstechnieken 2018.
Ordes:
Barones Commandant in de Kroonorde
Discipline:
Wetenschaps- en onderzoeksbeleid, met bijzondere aandacht onder voor transparante en objectieve evaluatieprocessen, internationale mobiliteit en samenwerking, onderzoekersloopbaan, gelijke kansenbeleid, wetenschappelijke integriteit en de interactie tussen kunst en wetenschap.