Laureaten Wetenschapscommunicatie bekend

Laureaten Wetenschapscommunicatie bekend

Ieder jaar reiken de Koninklijke Vlaamse Academie van België en de Jonge Academie de Onderscheidingen Wetenschapscommunicatie uit. De prestigieuze Loopbaanprijs gaat dit jaar naar Henri Eisendrath voor zijn tentoonstellingen, wetenschapsshows en documentaire waarmee hij tienduizenden liet kennismaken met fysica en haar geschiedenis.

Kwantumrevolutie

Prof. em. Henri Eisendrath wint de Loopbaanprijs Wetenschapscommunicatie van de Academiën. Hij verweefde fundamenteel onderzoek in de fysica met krachtige wetenschapscommunicatie door middel van onder meer de tentoonstellingen Einstein anders bekeken en Brainstormen in Brussel en de recente documentaire Kwantumrevolutie.

Van Youtube tot Burgerwetenschap

Vandaag zijn ook de laureaten van de Jaarprijzen bekend. Het gaat om 16 onderzoekers of onderzoekteams uit alle wetenschapstakken die afgelopen jaar uitmuntende inzet hebben getoond op vlak van creatieve en toegankelijke wetenschapscommunicatie naar een breed publiek. Van mediacommunicatie, wetenschapsonderwijs en sociale media tot interactieve onderzoeksexperimenten – op deze pagina vindt u het overzicht van deze nieuwe lichting bekroonde wetenschapscommunicatoren.