Frontiers Planet Prize: Nominaties voor 8 november

Frontiers Planet Prize: Nominaties voor 8 november

De in Zwitserland gevestigde Frontiers Research Foundation lanceert dit jaar voor de eerste maal de Frontiers Planet Prize. Deze prijs heeft tot doel het versnellen van wetenschappelijke oplossingen voor gezonde levens op een gezonde planeet. Deze prijs wil uitzonderlijke wetenschappers, waarvan het onderzoek een meetbaar potentieel heeft om het ecosysteem van onze planeet te stabiliseren, erkennen, aanmoedigen en belonen. Er zullen in een internationale competitie drie prijzen worden uitgereikt van elk 1 miljoen Zwitserse Frank.  

De Frontiers Planet Prize wordt toegekend aan de beste onderzoekspublicaties die in de afgelopen 2 jaar zijn gepubliceerd in vooraanstaande peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften.

De documenten in bijlage alsook de website van de Frontier Research Foundation bieden meer informatie.

De Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) is, samen met de Académie royale de Belgique (ARB), aangeduid als National Representative Body. De nominaties van de Vlaamse universiteiten en onderzoeksinstellingen dienen ingediend te worden bij de KVAB, die een eerste selectie zal doorvoeren.

De limietdatum voor het indienen van nominaties bij de KVAB is 8 november 2022. De nominaties worden per e-mail toegestuurd naar jan.albert@kvab.be.