Call for Inspiration - De nasleep van een educide: hoe opnieuw kennis opbouwen?

Jonge Academie logo

Call for Inspiration - De nasleep van een educide: hoe opnieuw kennis opbouwen?

Naar aanleiding van de aanhoudende humanitaire crisis, nodigt de Jonge Academie je uit om na te denken over manieren waarop lokale kennis, cultuur en identiteiten niet alleen kunnen worden beschermd, maar ook kunnen worden gebruikt om de Gazaanse samenleving (opnieuw) op te bouwen na een staakt-het-vuren. 

Ideeën kunnen betrekking hebben op: 

  • Het opzetten van systemen om samenwerking (academisch of artistiek) met Gazaanse en Palestijnse collega's te vergemakkelijken om de voortgang van kennis te versnellen
  • Samenwerking met Scholars at Risk
  • Het delen van platforms, databases en intellectueel eigendom
  • Interdisciplinaire onderwijsinitiatieven
  • Culturele uitwisselingsstrategieën
  • Archief-gebaseerde initiatieven

Ze verwelkomen ideeën en/of projecten die de uitdaging aangaan of delen van de uitdaging aangaan om bestaande kennis te behouden en te benutten ten behoeve van mensen wier leven en toekomst worden bedreigd. 

Je inzending mag in verschillende vormen worden gepresenteerd: tekst, fotografie, video, mixed media, etc., en kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden ingediend. 
Voeg bij de inzending ook een korte biografie toe.

De inzendingen worden beoordeeld door een interne jury binnen De Jonge Academie en de winnaar(s) worden na selectie per e-mail benaderd. Het winnende werk krijgt een platform binnen de Jonge Academie, afhankelijk van hoe dat het beste bij het werk past, en een prijs van max. 500 EUR. 

Inzendingen worden verstuurd naar info@jongeacademie.be
De deadline is 24/06/2024, 23u59 CET.

 

Engelse versie van deze oproep: https://www.jongeacademie.be/call-educide