liddetails

Jan Delcour
Klasse Technische wetenschappen
Lidmaatschap: Lid
Sinds: 2014
Titel: Prof.
Discipline: Ingenieurswetenschappen en technologie
(Bio)chemische ingenieurswetenschappen
Affiliatie: Verbonden aan de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen (KU Leuven)
Samenvatting:
voedingstechnologie, levensmiddelenchemie- en biochemie, graantechnologie
Activiteiten:
emeritus gewoon hoogleraar aan de KU Leuven, lid van de Raad van Bestuur van FWO-Vlaanderen lid van de Raad van Bestuur van VITO voorzitter van de Raad van Bestuur van NV Bio-Incubator Leuven lid van de Raad van Bestuur van FoodPort lid van de raad van bestuur van Better3Fruit voorzitter van de raad van bestuur van de bedrijven van de Lindemans-groep (Brouwerij Lindemans, Tilia, en De Linde) member of the Board of Trustees van CIMMYT
Opleiding:
Ingenieur voor de Scheikunde en de Landbouwindustrieën Doctor in de Landbouwwetenschappen
Prijzen:
Marc Henri Van Laer-prijs (1986), Studie- en Onderzoekingsfonds van de Gistingsbedrijven. Prijs van de Algemene Federatie der Belgische Brouwers (1986). Laureaat O. Callebautfonds, Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten (1992). William F. Geddes Memorial Award Lectureship, American Association of Cereal Chemists (2001). Lord Rank Prize Fund Lecturer (2003). ISI highly cited researcher in the field of agricultural sciences (2005). Geddes Memorial award, AACC International (2008). Thomas Burr Osborne Medal en Fellow, AACC International (2009). Fellow, Academy of ICC (International Association for Cereal Science and Technology, 2009). Alan M. Belfort Lecturer, Whistler Research Center for Carbohydrate Research (2010). Ridder in de Orde van de Roerstok, Belgische Brouwers (2011). Lord Rank Prize Fund Lecturer (2012). Harald Perten Prize of ICC (International Association for Cereal Science and Technology, 2015). Bertebos Prize, Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien (2015). Lord Rank Prize Fund Lecturer (2017).
Ordes:
Grootofficier in de Kroonorde (2018)
Leerstoelen:
W.K. Kellogg Chair in Cereal Science and Nutrition