Betrokken op de samenleving.

 

 

 

Naar aanleiding van de 250ste verjaardag van de oprichting - in 1772 door Maria Theresia van Oostenrijk - van de eerste Brusselse Academie, de Koninklijke en Keizerlijke Academie van Brussel, hielden de Académie royale des Sciences, des Lettres et des Beaux-Arts de Belgique (ARB) en de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) samen een denkoefening over een twaalftal onderwerpen die voor onze samenleving belangrijke uitdagingen vormen.

Kunstmatige intelligentie, onderwijs, wetenschap, kunst, Europese cultuur, globaal gezondheidsbeleid, klimaat, mobiliteit, energie, steden, geesteswetenschappen, democratie.

Het resultaat van het gezamenlijke denkwerk over deze thema’s is een lijvig boek geworden gericht tot een breed publiek. 

Betrokken op de samenleving. De academies en de uitdagingen van een complexe wereld verscheen eind vorig jaar maar is nu ook online beschikbaar op deze pagina. Ook de Franse en Engelse versie van dit werk kan hier vrij gedownload worden.

Wie een hard copy van deze publicatie wenst, stuurt een mail naar publicaties@kvab.be.

De kostprijs bedraagt 45,00 euro (+ verzendkosten). De voorraad is weliswaar beperkt.