Wetenschap Aan Zee - Hoever zal AI zich ontwikkelen?

Lezing

04-08-2023

KAAP, Zeedijk 10 Oostende

In samenwerking met Theater aan Zee brengen we deze zomer een reeks van voormiddagsessies met toplezingen over actuele onderwerpen, gevolgd door discussie. "Wetenschap aan zee" vindt plaats op 2, 3 en 4 augustus, op een zomerse locatie gelegen op de Zeedijk van Oostende: KAAP. De thema's zijn: de kosmos, artificiële intelligentie en de oorsprong van het leven.

Hoever zal AI zich ontwikkelen?

Vrijdag 4 augustus 2023, 11.00 u.
Moderator: Joos Vandewalle (KU Leuven, KVAB)

Beter muziek horen dankzij neuro-AI

Sarah Verhulst, UGent, Jonge Academie
Geluidsverwerking is een complex proces. Het is niet eenvoudig om een gepast hoorapparaat te ontwerpen voor de vele verschillende vormen van gehoorschade. Technieken uit de computationele neurowetenschappen en artificiële intelligentie worden ingezet. Kom luisteren naar hoe iedereen in de toekomst beter zal kunnen horen!

GPT ontrafeld: bron van waarheid of leugenpaleis?

Walter Daelemans, UA

ChatGPT roept zowel hooggespannen verwachtingen als bezorgdheid op. Hoe werkt dit taalmodel nu echt? Is hier sprake van echte intelligentie? En wat onthult het over de aard van menselijke intelligentie en creativiteit? Door de werking ervan te doorgronden kunnen we realistische verwachtingen creëren en de technologie optimaal benutten.

 

Herbekijk de lezingen van Wetenschap Aan Zee 2023 op Youtube