Da Vincilezing door Louise Fresco

Lezing

08-06-2016

Paleis der Academiën, Brussel

Naar aanleiding van haar inauguratie als nieuw buitenlands lid van de KVAB in de Klasse Natuurwetenschappen, gaf Louise Fresco deze Da Vinci-lezing.

De rol van landbouwbiotechnologie bij de productie van duurzaam voedsel

De wereld staat voor een globale crisis op vlak van water, klimaat en voedsel. Louise Fresco is expert binnen het domein van de duurzame landbouw. Vanuit haar expertise wil ze een antwoord bieden op de vraag: hoe kunnen we 9 biljoen mensen van voedsel voorzien tegen 2030? Op 8 juni vertelde Louise Fresco over de rol van biotechnologie in de duurzame landbouw en voedselketen. 

Prof. dr. ir. Louise O. Fresco, landbouw- en voedseldeskundige, is voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR.Van 2006 tot juli 2014 was zij als universiteitshoogleraar verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was zij Assistant Director-General van de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties in Rome. Meer info: www.louiseofresco.com.

PROGRAMMA

17:00  Onthaal

17:30 Inleiding door voorzitter Mark Eyskens

17:40 Lezing door Louise Fresco
De rol van landbouwbiotechnologie bij de productie van duurzaam voedsel

18:30 Discussie

Slot & receptie