liddetails

Eric van Walle
Klasse Technische wetenschappen
Lidmaatschap: Lid
Sinds: 2010
Discipline: Natuurkunde
Energietechniek
Samenvatting:
Directeur -Generaal SCKCEN
Activiteit:
raadslid van de European Nuclear Society (ENS). Hij is Erevoorzitter en Verbindingsofficier van de Belgian Nuclear Society (BNS) en vertegenwoordigt België als lid van de Raad van het Halden Reactor Programme (Noorwegen). Hij vertegenwoordigt het SCK•CEN, dat voor 50 % aandeelhouder is, op de Raad van Belgonucleaire. Hij is lid van de Raad van ESV Euridice, een joint venture tussen het SCK•CEN en NIRAS/ONDRAF, de Belgische instelling voor radioactief afval. Hij is ook lid van de Raad van Vinçotte Nuclear Safety, dat tot doel heeft bij te dragen tot de bescherming van mens en milieu tegen nucleaire, industriële en radiologische risico's. Hij is de Belgische vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van Fusion for Energy (F4E), de EU-organisatie voor ITER en de ontwikkeling van fusie-energie. Hij is lid van de Raad van Bestuur van het KMI, KSW en BIRA, drie federale onderzoekinstituten die respectievelijk betrekking hebben op meteorologie, ruimteobservatorium en aëronomie. Sinds 2011 is hij lid van de Industriële Adviesraad Departement Materiaalkunde aan de KULeuven, en in 2012 werd hij aangesteld als lid van de Strategische Adviesraad van de Universiteit Gent.
Opleiding:
1975-1979: Bachelor en Master in de Fysica bij KULeuven, de Katholieke Universiteit Leuven, België; 1979: Lerarendiploma, KULeuven, België;
1979-1985: Doctoraat in Nucleaire Fysica aan de KULeuven, de Katholieke Universiteit Leuven, Institute of Nuclear Physics (IKS), België, Onderwerp: On-line low temperature nuclear orientation.