Klimaatverandering & energie

Spring Symposium

Year 
2022

Organisor 

Ingericht door het Academisch Cultureel Forum en opgedragen aan Jan Kretzschmar (1942-2020).

De Lentecyclus van het Academisch Cultureel Forum is dit jaar toegewijd aan de klimaatverandering - een problematiek die brandend actueel blijft. 

De KVAB nam reeds diverse initiatieven met betrekking tot dit thema. De Reflectiegroep Energie is een vaste denktank in de Academie die werkt rond actuele energiethema's, samen met stakholders en internationaal gerenommeerde experten. Vanuit de Klasse Menswetenschappen vond afgelopen jaar een Denkerscyclus over De taal van debat en communicatie over klimaatveranderingEn ook in 2022 nodigt de KVAB internationale experten uit voor een cyclus rond Energie in de gebouwde omgeving.

In de publicatiereeks Standpunten kwamen ook diverse facetten rond klimaat en energie aan bod. Momenteel is er een publicatie rond klimaatverandering en de energietransitie in voorbereiding: een samenwerking van de Reflectiegroep Energie en de ARB, met Jean-Pascal Van Ypersele en Ronnie Belmans. 

Tijdens de drie woensdagnamiddagen van de Lentecyclus 2022, zoomen we in op de oorzaken van de klimaatverandering, adaptatie en transitie op vlak van energie en tenslotte het beleid, waarbij ook de burger betrokken partij is.

Events in this Spring Symposium