"Van Eyck. Een optische revolutie" wint prestigieuze Apollo Award

"Van Eyck. Een optische revolutie" wint prestigieuze Apollo Award

Klasse Kunsten

Het Britse kunsttijdschrift Apollo heeft de tentoonstelling Van Eyck. Een optische revolutie, die dit voorjaar te zien was in het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK), uitgeroepen tot ‘Exhibition of the Year’. De tentoonstelling "Van Eyck. Een optische revolutie" is de grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit, maar in de laudatio door het tijdschrift werd opgemerkt dat de tentoonstelling ambitie weet te combineren met intimiteit: "The achievement of ‘Van Eyck: An Optical Revolution’ was that its curators realised more or less the grandest imaginable exhibition on its subject, in scope and scale, while allowing visitors a beguiling proximity to so many paintings by Jan van Eyck."

De tentoonstelling was gepland van 1 februari tot en met 30 april 2020, maar moest vroegtijdig de deuren sluiten op 13 maart omwille van de wereldwijde coronacrisis. In de eindselectie voor deze prestigieuze prijs bevond het Gentse museum zich in bijzonder goed gezelschap, naast andere grote spelers zoals het Musée du Louvre, Parijs en het Metropolitan Museum of Art, New York. 

Verschillende leden van de Academie waren nauw betrokken bij de totstandkoming, waaronder  Maximiliaan Martens van de Klasse Kunsten. Ook proficiat aan hen!

Artikel Apollo | Nieuwsbericht UGent