Expo Dr. Hugo Heyrman ‘Why, What, When & Where is an Image?’

Expo Dr. Hugo Heyrman ‘Why, What, When & Where is an Image?’

Klasse Kunsten

Kunstenaar en lid van de Klasse Kunsten, Dr. Hugo Heyrman, positioneert zich in deze expo en gelijknamige nieuwe publicatie opnieuw op een uniek niveau binnen de kunstwereld.

Wanneer we zijn kunstenaarschap van ruim vijftig jaar overzien, worden we geconfronteerd met een oeuvre dat bestendig een pioniersfunctie vervult.

Te beginnen vanaf de jaren zestig, toen hij happenings, filmexperimenten, pop- en conceptuele kunst introduceerde. Vanuit deze rebelse achtergrond begon hij te schilderen en ontwikkelde zich als één van de belangrijkste schilders van zijn generatie.

Zijn drijvende kracht is het materialiseren van het immateriële: de factor X van een atmosfeer, de tijdruimtelijke 'flow’, de mysterieuze alledaagsheid, de structuur van beelden en de praktijk van het schilderen als proces. Met een fascinatie voor licht, schaduw, kleur, ruimte, temporaliteit, atmosfeer, mysterie, stadsleven en lichaamstaal toont hij aan dat alles wat we zien ook anders kan zijn. Door de waarheid van beelden in vraag te stellen, opent Heyrman een poëtisch, picturale ruimte, tussen het reële, het herinnerde en het imaginaire.

Nieuwe denkpatronen, het ambigue, enigmatische keerpunten en het verkennen van filmische dimensies van tijd zijn sleutelbegrippen in het oeuvre van Dr. Hugo Heyrman.

Het boek en de bibliofiele editie ‘Why, What, When & Where is an Image? van Dr. Hugo Heyrman, met een essay van en over de kunstenaar verschijnt naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling in de Galerie De Zwarte Panter - Antwerpen.

 

Openingsweekend op zaterdag 20 november en zondag 21 november van 11 uur tot 19 uur. 

Tentoonstelling van 25 november tot en met 23 januari 2022.