Ludo Froyen

  • – VCWI
  • Domein: Exacte en Toegepaste Wetenschappen
  • Instelling: KU Leuven

Ludo Froyen (°1954) is professor in de Materiaalkunde en gewezen decaan (2005-2012) en vicedecaan (2002-2005) van de Faculteit Ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven. Hij behaalde de graad van burgerlijk ingenieur in de Metaalkunde in 1977 en het doctoraat in de Toegepaste Wetenschappen in 1984, beide aan de KU Leuven. Hij was visiting researcher/professor aan het Max Planck Institute in Stuttgart, KTH in Stockholm en ITB in Bandung, Indonesië.

Zijn onderzoeksdomein is de ontwikkeling en productie van nieuwe metallische materialen gebruik makende van innovatieve principes uit de fysische materiaalkunde. Het onderzoek bevat zowel fundamenteel wetenschappelijke aspecten als toepassingsgerichte activiteiten, al dan niet samen met industriële partners.

Hij heeft tevens een reeks succesvolle experimenten geconcipieerd en laten uitvoeren aan boord van bemande en onbemande ruimtetuigen zoals Texus, Maser, Maxus, Spacelab, Spacehab, MIR en International Space Station. Hij is auteur van meer dan 200 artikels in internationale tijdschriften en meer dan 150 artikels gepubliceerd in de proceedings van internationale conferenties en symposia.

Hij is lid van verschillende professionele, wetenschappelijke en onderwijsgerelateerde organisaties zoals EPMA (European Powder Metallurgy Association), CLUSTER (Consortium Linking Universities of Science and Technology for Education and Research), CESAER (Conference of European Schools for advanced engineering education and research), SEFI, IoM, ASM-International, FEMS (Federation of European Materials Societies).

Hij is actief binnen de facultaire initiatieven rond ethiek en technologie, met onder andere de jaarlijkse eventorganisatie rond een ethisch thema tijdens de Week van de Ethiek. Zowel tijdens zijn periode als decaan als daarna is hij betrokken bij discussies en activiteiten rond wetenschappelijke integriteit, zowel op lokaal universitair niveau als binnen het kader van de Europese netwerken (CLUSTER, CESAER, SEFI) waartoe de faculteit hoort.

find an affair click link
wives cheat married men who cheat with men click
husband watches wife cheat how to catch a cheater find an affair
what happens after an abortion reasons for abortion abortion clinics in san diego
pregnancy questions abortion debates what happens in an abortion
will my wife cheat again go how to tell if wife has cheated
women wanting to cheat go how to make your wife cheat
my wife cheated on me now what do i do thesailersweb.com why do i want to cheat on my wife
cheat on my girlfriend why do girlfriends cheat i cheated on my girlfriend and i want her back
cheated on my boyfriend blog.gobiztech.com i found out my boyfriend cheated on me
why women cheat on men link cheat on my wife
reasons wives cheat on their husbands married cheat why do women cheat on their husbands
what to do when husband cheats link women looking to cheat
coupons for prescription medications site prescriptions coupons
kamagra super kamagra vélemények kamagra jelly
discount prescription coupons discount card prescription new prescription coupon
cialis coupons from lilly copay cards for prescription drugs new prescription coupons